Het beste voor je pup ...

Over mij

Welkom op ‘Het Beste Voor Je Pup’! Mijn naam is Sigrid en ik ben het gezicht achter deze website. Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben als paraveterinair (dierenartsassistente) vond ik het tijd voor iets anders en ben ik deze website gestart.

Mijn liefde voor dieren is me met de paplepel ingegoten. Ik groeide namelijk op in een klein dorp in noord-Limburg op een hobbyboerderij. We hadden thuis o.a honden, katten, ezels, geiten, schapen, een varken en een koe. Toen ik groter werd kwam daar een liefde voor paarden bij. Vanaf mijn 6e ging ik iedere week paardrijden op een manege in de buurt en al snel wist ik het zeker…later wil ik mijn eigen paardenstal.

Het liep allemaal iets anders. Na mijn middelbare schooltijd volgde ik een 4-jarige studie tot paardrijinstructrice aan de Nederlands Hippische Beroepsopleidingen in Deurne. Ik was helemaal in mijn nopjes. Na mijn opleiding ging ik aan het werk op een geweldige paardenstoeterij in Duitsland. Na een paar maanden ging het mis. Ik scheurde mijn kruisband en in enkele seconden werd mijn droom een nachtmerrie. Er volgde een revalidatie van een aantal maanden, maar al snel werd duidelijk dat de hele dag werken met paarden er (voorlopig) niet meer in zat, dus moest ik een nieuw plan gaan maken.

Daar zat ik dan met mijn kapotte knie en een diploma dat achteraf gezien helemaal niks voorstelde. Maar ik wilde verder en vooral niet de hele dag thuis zitten en daarom startte ik een deeltijdopleiding tot paraveterinair. Ik ging parttime aan de slag bij een dierenkliniek in de buurt en tegelijkertijd deed ik mijn opleiding. Het werk vond ik fantastisch. Het contact met de dieren en hun baasjes vond ik zo ontzettend leuk. Ik zat helemaal op mijn plek.

Meer dan 20 jaar werkte ik in diverse dierenartspraktijken. Altijd met ontzettend veel plezier. Toch begon het op een ander vlak te kriebelen, want naast een passie voor dieren, had ik een andere passie en dat was reizen. Mijn vriend en ik reisden al ontzettend veel en hadden altijd al de droom om nog een keer voor onbepaalde tijd weg te gaan. Naast mijn baan als paraveterinair had ik inmiddels mijn eigen reisblog opgezet en toen deze na een paar jaar succesvol werd, hebben we begin 2019 de knop doorgehakt en zijn we met z’n twee├źn op pad gegaan.

Voorlopig ben ik nog niet uitgereisd, maar begin ik ondertussen mijn werk met dieren wel een klein beetje te missen. Ik mis het contact met de dieren en het geven van advies aan hun baasjes. Daarom ontstond het idee om deze website te starten. Een website speciaal voor (toekomstige) puppyeigenaren. Hier deel ik mijn advies en tips die betrekking hebben tot de aankoop, preventieve zorg en onderhoud van een pup. Al het advies wat ik in de dierenartspraktijk deelde, deel ik nu hier online. Zo blijf ik up to date van alle ontwikkelingen en kan ik toch iets betekenen voor hondeneigenaren.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben of wil je met me samenwerken, stuur me dan een berichtje via: info@hetbestevoormijnpup.nl

Liefs Sigrid

over mij