Het beste voor je pup ...

Dit zijn de beste boeken over het opvoeden van een pup

Het opvoeden van een pup valt niet altijd mee. Gelukkig zijn er veel experts die hun methodes hebben gebundeld in een boek. Wil jij weten wat het beste boek is over het opvoeden van een pup? Ik heb mijn favorieten en de favorieten van veel puppyeigenaren voor je op een rij gezet.

Een hondenleven lang: elke pup een goede start

Een hondenleven lang 1: elke pup een goede start” is wat mij betreft hét boek dat iedere (aanstaande) pup eigenaar in huis zou moeten hebben. Dit boek is geen algemeen boek over het opvoeden van een pup, maar een boek waarin een hondentrainer en een hondenosteopaat hun krachten hebben gebundeld. Samen beschrijven zij heel duidelijk de verschillende fases waarin een pup opgroeit en hoe jij dit als (aanstaande) pup eigenaar kunt begeleiden. Het doel van dit boek is iedere pup zowel fysiek als mentaal in balans op te laten groeien.

Een hondenleven lang 1” heeft mooie, duidelijke foto’s en beschrijft per week in welke fase van de ontwikkeling jouw pup zit en hoe jij hier als eigenaar op in kunt spelen. Waar moet je op letten en welke oefeningen kun je toepassen om de pup op te laten groeien als een vrolijke, zelfverzekerde hond. Ook geeft het boek je tips over bijvoorbeeld zindelijkheidstraining, denkspelletjes en bewegingsadvies. Dikke aanrader!

Naast Een hondenleven Lang: elke pup een goede start zijn er in deze serie nog een aantal boeken die meer als de moeite waard zijn: 

1. Een hondenleven lang: Je puber goed op pad 

2. Een hondenleven lang: Je senior vervolgt zijn weg

3. Een hondenleven lang: Je hond als atleet

Welkom puppy

Ook “Welkom Puppy” is een boek dat aan te raden is voor de (aanstaande) pup eigenaar. Dit boek staat boordevol praktische tips over het gedrag en de opvoeding van jouw pup. Stap voor stap leer jij je pup steeds beter begrijpen. Het boek is heel vlot geschreven, leest makkelijk weg en bevat veel duidelijke voorbeelden uit de praktijk.

De puppy boeken van de Puppygroep

Als (aanstaande) pup eigenaar krijg je tijdens de opvoeding van jouw pup te maken met zaken als benchtraining en het zindelijk maken van de pup. Hoe pak je dit het beste aan? En hoe los je het op wanneer het niet helemaal goed gaat? 

De Puppygroep schreef 4 praktische boeken over de meest voorkomende problemen waar je als pup eigenaar tegenaan kunt lopen of waar je misschien al mee te maken hebt. Denk daarbij aan: 

  1. Puppy Benchtraining Boek
  2. Puppy Zindelijk Maken Boek
  3. Puppy Bijten Afleren Boek
  4. Puppy Alleen Laten Boek

Al deze boeken zijn geschreven in samenwerking met 30 honden experts en kynologische gedragstherapeuten. De boeken geven praktische handvatten en tips en zijn duidelijk geschreven.

Door de ogen van de hond

Door de ogen van de hond is niet per se een boek dat gericht is op puppy’s, maar een boek dat je meer leert over het gedrag van honden. En ik moet je zeggen, dat is echt ontzettend interessant. Door dit boek te lezen leer je de hond beter begrijpen en kun je voorkomen dat jouw pup (op latere leeftijd) ongewenst gedrag gaat vertonen. 

Het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken, waaronder hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan onzindelijkheid, vuurwerk angst of onzekerheid. 

Het boek is geschreven door Jos Oosting, een gedragstherapeut voor honden. Hij heeft met veel succes een training ontwikkelt waarbij je zonder straf of dwang samenwerkt met je hond. Een methode die wereldwijd door gerenommeerde hondentrainers is overgenomen. Een dikke aanrader voor iedere hondenliefhebber. 

*Dit artikel bevat affiliate links.

You Might Also Like